Терапія по-казковому

02.03.2016

 Казкотерапія –  річ унікальна. Зазвичай це один із психологічних методів виховання дитини, однак у сучасному світі вона використовується і у освіті, і у саморозвитку, і у психотерапії.

Суть методу полягає у тому, щоб створити певну позитивну атмосферу, яка покликана пояснити дитині певні соціальні речі: що таке добро і зло, правда і брехня і т.д. Окрім цього казкотерапія покликана сформувати позитивне мислення, а також позитивну модель поведінки в цілому. Особливо цей метод ефективний при боротьби з дитячими страхами, наприклад сором’язливістю читати вірші чи боязню темряви.

                Однак не слід думати що будь яка казка може використовуватись і терапевтичних цілях. Сенс цього методу полягає якраз в тому, що професійний психолог створює казку з урахуванням психологічних особливостей дитини.  Казка для агресивних і сором’язливих дітей буде мати зовсім інших персонажів та сюжет. При складані казки психолог повинен враховувати стать, вік дитини, її сімейне виховання та наявні проблеми.

Сучасні психологи почали використовувати казкотерапію і у психотерапії не лише дітей, але й дорослих людей. Слухаючи і сприймаючи казку, дорослі підсвідомо вписують її в свій життєвий сценарій, що потім дає йому більше шансів досягти бажаного. До того ж,  аналізуючи казку, складену клієнтом, психологи можуть виявити потаємні психологічні проблеми і допомогти у їх вирішені.

 

Читайте також: Слідуте за Сонцем
Читайте також: Макс Кідрук одобрює!

Читайте також: Утворене вулканом диво природи

 

, , , , переглядів: 1 485

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *