ТОП-8 корисних властивостей ківі: і смачно, і поживно

29.01.2017

Про користь ківі, здається, можна розповідати безкінечно: він поєднує в собі багато переваг, серед яких, мабуть, головні – чудовий смак і джерело вітамінів. Багато хто вже просто не уявляє своє щоденне меню без цього плоду: додають ківі і в йогурт на сніданок, і в живильний освіжаючий смузі на перекус, і навіть в складі салату ківі радує найвимогливіших гурманів. Наводимо вісім причин, чому варто їсти ківі ще частіше.

Покращує травлення

М`якоть ківі містить особливий фермент актинидин, відповідальний за розщеплення білків і сприяє кращому перетравленню їжі. За ефективністю ківі тут може посперечатися з бромелайн – ферментом, який визначив популярність ананаса як дієтичного фрукта. До того ж ківі – багате джерело клітковини, яка запобігає проблемам з травленням.

Читайте також: Цілковита відмова від алкоголю нашкодить здоров’ю

Нормалізує кров`яний тиск

У ківі міститься багато калію, який допомагає привести в норму кров`яний тиск. Особливо корисний цей фрукт буде тим, у кого тиск значно вище норми: норвезькі вчені прийшли до висновку, що ківі сприяє зниженню кров`яного тиску.

Захищає структуру ДНК

Дослідження показали, що унікальне поєднання антиоксидантів в ківі допомагає захистити молекули ДНК від окислення різними мутагенами і, як наслідок, перешкоджає розвитку онкологічних захворювань.

Читайте також: 5 продуктів, які допоможуть боротися зі стресом та депресією

Зміцнює імунітет

Один плід ківі містить денну норму вітаміну С, який в поєднанні з найпотужнішими антиоксидантними властивостями цього фрукта зміцнює нашу імунну систему і робить організм стійким до захворювань.

Стежить за вашою вагою

Ківі – продукт з низьким глікемічним індексом і високою кількістю клітковини: це значить, що він не викличе різкий стрибок в крові інсуліну – гормону, що накопичує жир і зайву вагу – як це роблять інші фрукти, що містять багато цукру.

Профілактика хвороб серця

З`їдаючи 2-3 ківі в день, ви значно знизите ризик утворення тромбів: справа в тому, що цей фрукт спалює жири, здатні блокувати артерії і викликати тромбоз.

Читайте також: Цікаві ідеї елегантного манікюру для рівнянок (ФОТО)

Покращує зір

Завдяки високому вмісту в ківі фолієвої кислоти і лютеїну, цей фрукт цінується також і за свої властивості, що сприяють покращенню зору. Крім цього, ківі допомагає організму боротися з деякими захворюваннями очей, наприклад, відшарування і дистрофія сітківки.

Доглядає за шкірою

Ківі незамінний для тих, хто стежить за своїм зовнішнім виглядом: цей фрукт містить в собі колосально високу кількість вітаміну Е, лідера групи антиоксидантів. Він захищає клітини шкіри від старіння, тонізує її і робить загальну омолоджуючу дію.

За матеріалами: kitchenmag.ru

, , , переглядів: 1 017

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *