День ангела Тимофія: значення імені, характер і талісмани

04.02.2017

Сьогодні, 4 лютого, свої іменини святкують чоловіки на ім’я Тимофій. Ми підготували для вас добірку цікавої інформації про це ім’я, його походження, значення та характер.

Значення: «Той, хто шанує бога».

Походження: Це ім`я походить від грецького «тімофеос». На територію Русі ім`я Тимофій прийшло з Візантії в період прийняття християнства. Святим заступником всіх Тимофіїв є християнський мученик Тимофій, князь Псковський, який був зарахований до лику святих після того, як він прийняв муки за православну віру. В Англії поширена форма імені Тімоті, Тім.

Характер: Тимофій переживає важке дитинство тому, що занадто сильна була в родині влада матері, і хлопчик, навіть маючи батька, не отримав чоловічого виховання. Ставши дорослим, але так і не вирвавшись з-під материнської опіки, молодий чоловік потрапляє в ще одні жіночі руки: через свою досить симпатичну зовнішність, м`який характер і веселу вдачу, у нього немає відбою від дівчат. 

Читайте також: День ангела Арсена: характер імені, талісмани і походження

Він трохи переживає, що не має суто чоловічої компанії, але цілком задоволений жіночою, де він завжди знаходиться в центрі уваги. Навіть якщо для самоствердження Тимофій захоче увійти в який-небудь модний чоловічий круг, він не заражається його емоціями та ідеями, і нове заняття йому незабаром набридає. Тільки серед близьких людей він проявляє себе, здатний і на бурхливі емоції, і на глибоке невдоволення.

Незадоволення навколишнім оточенням знаходить свій вияв у честолюбних мріях. Тимофій буде терпляче реалізовувати свої життєві плани, прагнучи отримати гарну освіту і зробити кар`єру. Довгий час Тимофій змушений робити те, що йому не хочеться. Втім, йому цікаво робити тільки ту роботу, результати якої дадуть йому можливість висунутися і блиснути.

Читайте також: День ангела Інни: значення імені, характер і талісмани

Зовні Тимофій спокійний, в спілкуванні рівний з усіма, добрий, образ довго не пам`ятає, навіть вміє відразу не реагувати на конфлікт. Розряджається в колі близьких. З жінками Тимофій м`який, ніжний і ласкавий, але вважає їх істотами не такими вже й позитивними.

Темперамент у нього швидше за слабкий, але Тимофій вважає себе цілком нормальним в плані сексу. Іноді має незадоволену дружину, але вважає себе скривдженою стороною. Шлюб буде досить міцним як при яскравому прояві почуттів Тимофія, так і при сильному емоційному зв`язку.

Необхідно, щоб з обраницею у нього було загальне коло друзів, більше спільної діяльності. Дуже добре, якщо у Тимофія з дружиною буде одна професія або спільна робота. Серйозною проблемою може стати велика різниця в рівні культури і виховання.

Читайте також: День ангела Іллі: значення імені, характер і талісмани

Чим порадувати іменинника: Приготуйте смачне святкове блюдо, наприклад, рулетики з оселедця.

Фоносемантика: Слово Тимофій справляє враження чогось складного, шорсткого, темного, ніжного, жіночного, слабкого, гарячого, тихого, кволого. Талісман: кіт.

Колір: темно-синій. Камінь: сапфір. Знак зодіаку: ім`я підходить Рибам, Дівам, Ракам.

За матеріалами www.calend.ru

, , переглядів: 5 115

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *