У рівненському найстарішому тролейбусі пропонують створити “музей на колесах”

16.06.2021

Рівнянин Антон Бриних пропонує створити Музей на колесах в найстарішому тролейбусі. Такий проект він подав на Громадський бюджет і його підтримала партія «ЄС».

Ідея полягає у створенні атракційного простіру на базі найстарішого діючого в Україні тролейбуса Шкода-9Тр №001 1974 року випуску, який є в КП “Рівнеелектроавтотранс”.

тролейбус рівне

Основна ідея – переобладнати тролейбус в пересувний музейний пункт зі стендами для експонатів і можливістю проводити презентації та влаштовувати перегляди фільмів. Проведення екскурсій стане головною функцією даного музею.

Це може стати потужним інструментом розвитку туризму в нашому місті, бо аналогів такого проекту в Україні немає. Та й за кордоном є тільки подібні: “ретро-тролейбуси” в містах Чехії, Словаччини, Польщі, Литви, Німеччини, які просто виїжджають на свята, працюють на “історичних” маршрутах або на замовлення.

– вважає ініціатор.

У попередні роки, ще до карантину, в Рівне часто приїжджали іноземні туристи, які орендували цей та інші тролейбуси для приватних поїздок містом та фотосесій. Тому, по завершенню епідемії є потенціал розвитку цього напрямку.

Водночас для самих рівнян такий музейний експонат буде популяризувати культуру міського способу життя і підтверджувати, що громадський транспорт – невід’ємна частина його життєдіяльності.

 

, , переглядів: 742

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *